Lehed

9. juuni 2012

Rakevere ööjooks


  Enne starti tegin kerge soojendusjooksu Rakvere tänavatel. Linn oli jooksjaid täis. Kui stardikoridorid avati otsisin enda numbri vahemiku. Seda ei olnudki. Küsisin korraldanult selgitust ja sain teise stardigruppi sisse. Õnnestus pugeda esiritta. Enne starti laskusid 3 langevarjurit 10x25m rahvast vabastatud platsile. Kuna aeg veel oli, siis saatsin Helinale, kes startis tagapool, tervituseks sõnumi. 
  Jooks algas suhteliselt kiires tempos. Kuigi olin üsna ees hakkasin kohe vaikselt ettepoole nihkuma. Eesmärgiks oli üks sarviku kostüümis jooksja kätte saada, kuid se ei õnnestunudki. Tundsin et vorm oli hea. 5 km paiku vestlesin ühe kaasjooksja Margusega. Ta plaanis joosta ajaga  1:24, kui rääkisin, et kavatsen 1:40 joosta arvas, et minu tempo on liiga kiire.Võtsin nõu kuulda ja aeglustasin pisut. 10 km jooksin alla 40 min. st. kiiremini kui nädal tagasi Tartus ainult 10 km joostes. Võtsin igaks juhuks veel tempot pisut alla. 13 km möödus minust Martin . Kuna paljudel jooksudel on ta minust ainult natuke kiirem olnud otsustasin tema tempoga kaasa minna. Jooksime koos umbes 1km , siis ütlesin, et ei jõua tempot pidada ja lasin tal minna. 14 km peal loendas üks pealtvaataja, et olen 72 kohal. Eesjooksjad vajusid vaikselt ettepoole, kuid tagant tulid ainult mõned mehed järgi. Möödusin ka mõnedest kustunud jooksjates. Üks nendest oli ka Margus, kellega varem jutt ajasin. Ta olevat lihaste krambid saanud. 500 m enne lõpu, kui nägin eespool finišiväravat, alustasin pikka lõppuspurti. Enne lõppu jäid mulle ette 5km kepikõndijad, kellest läbipugemine võttis hoo maha. Seetõttu ei jätkunud enam jõudu viimaseks pingutuseks, kui minust möödus viimase 20 m pealt Enno. Surume lõpus Ennoga kätt. Ta kiitis mind pika lõpuspurdi eest, mis aitas paremat aega saavutada .Kokkuvõttes ajaga 1:28:15 82. koht. 746 lõpetaja hulgas.
Lõpuks Finišis
   Kohe peale lõpetamist tutvustas kommetaator mind kui Tartust pärit suusahullu, kes osales teise "hullu", Maarika, saatmisel jalgsimatkale Tartust Hispaaniasse. Suhtlesin veel rajal kohatud jooksjatega ja läksin varsti üles riietuma. Üleval pakuti kõikidele 21 km lõpetajatele lisaks finišis saadud rikkalikule nännikotile pudel itaalia veini. Riietusin meest riietustoas, mis oli ööjoooksu temaatikle vastavalt üsna pime, sest laelamp ei töötnud. Kuid aknast paistis õnneks veel piisavalt valgust. Riietusruumist väljudes kohtasin Erik kelle lubasin autoga Tartu viia. Leppisime kokku, et kohtume finišikoridori lõpus. Läksi sinna ootma, millal Helina jooksu lõpetab. Helina lõpetas ootamatult hea ajaga 1:55, möödues enne veel kiire spurdiga paarist eesjooksjast. Õnnitlesin teda võidu puhul ja kutsusin Spasse. Kajuks ei saanud ta tulla, sest öömaja pakkuja polevat hilist saabumist lubanud. Proovisin ka ise Helina tuttavaid ümber veenda, kuid kahjuks see ei õnnestunud. Jätisn siis seltskonnaga hüvasti ja suundusime Erikuga Spasse. Seal oli aga trepist alla ulatuv pikk järjekord, mis ei tahtnud eriti liikuda. Otsustasime et ei hakka oootama ja suundusime auto poole.
  Tartusse jõudsin 02:30 paiku.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar